Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ελληνικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Ντόχας Κατάρ !

 

Στην Ντόχα λειτουργεί Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) που αποτελεί κέντρο γνώσης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για παιδιά και ενήλικες. Το ΤΕΓ έχει περισσότερα από 100 παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα. Υπάρχουν τμήματα σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, από τις τάξεις των νηπίων μέχρι και αυτών του λυκείου, καθώς και τμήμα ενηλίκων που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα ή εξελίσσουν τις σχετικές τους γνώσεις. Παράλληλα στεγάζει την παιδική χορευτική ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Το σχολείο έκανε τα πρώτα του βήματα το 2006, με πρωτοβουλίες και υποστήριξη πολλών πλευρών. Όλοι μαζί [γονείς, Σεβασμιώτατος Μακάριος, Κυπριακή Πρεσβεία (προϋπήρχε της αντίστοιχης της Ελλάδος), η πρώτη δασκάλα, κ.α.], ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα και σταδιακά ο αριθμός των μαθητών και ο βαθμός οργάνωσης αναπτύχθηκαν, με τη ευγενική χορηγική συνδρομή και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ.

Από το 2009 υπάρχει και αναγνωρισμένη από την Ελλάδα λειτουργία (ΦΕΚ για ίδρυση ΤΕΓ), υπό τον ελληνικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ιδρύθηκε, την αιγίδα των πρεσβειών Ελλάδος και Κύπρου, και την οικονομική στήριξη από χορηγίες εταιρειών και συνδρομές γονέων. Από το 2009 εώς σήμερα, το σχολείο έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στο μαθητικό δυναμικό του και από 30 μαθητές έφτασε εώς και 180 μαθητές.

Το σχολικό έτος (2019-2020) το ΤΕΓ είχε δύο δασκάλες, μία νηπιαγωγό και δύο φιλόλογους και ο αριθμός των μαθητών ανήρθε στους 140. Από το 2018, το ΤΕΓ λειτουργεί και ως περιφερειακό εξεταστικό κέντρο για την πιστοποίηση ελληνομάθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του ΤΕΓ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΤΕΓ στην ηλεκτρονική διεύθυνση parentsglpassociation@gmail.com ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://greeklanguagedoha.weebly.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου