Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ελαιόκηπο με το ελληνικό όνομα «Ειρήνη» δημιούργησαν μαθητές στην Ιαπωνία
Έναν ελαιόκηπο τον οποίο ονόμασαν «Ειρήνη», κρατώντας τη λέξη στα ελληνικά χωρίς να τη μεταφράσουν, δημιούργησαν τριάντα δύο μαθητές και μαθήτριες της πρώτης τάξης του γυμνασίου «Νόουμι» της Ετατζίμα στην Ιαπωνία.Πενήντα δύο ελαιόδεντρα της ποικιλίας κορωνέικη φυτεύτηκαν σε κήπο στον οποίο, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των μαθητών «θα ενωθούν οι ευχές των λαών της Ελλάδας και της Ιαπωνίας με την ελπίδα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να σκεφτούν την ειρήνη και να εκλείψουν οι συγκρούσεις».Πρόθεση του δήμου της Ετατζίμα είναι ο κήπος να αποτελέσει για τα παιδιά του γυμνασίου αλλά και του γειτονικού δημοτικού σχολείου ένα μέρος για τη γνωριμία και αλληλεπίδραση με τον ελληνικό πολιτισμό, την ανάπτυξη των διαπολιτισμικών ανταλλαγών καθώς και την κατανόηση της αξίας της ειρήνης.Στη δεντροφύτευση πήρε μέρος ο δήμαρχος της Ετατζίμα Ακιόκα Σουσάκου και ο έφορος εκπαίδευσης Σατόσι Ονοφούτζι. Τα δενδρύλλια προέρχονται από το νομό Καγκάουα της νήσου Σικόκου.

O δήμαρχος της Ετατζίμα Ακιόκα ΣουσάκουΟ δήμος Ετατζίμα είναι ο τέταρτος ιαπωνικός δήμος που είχε εγγραφεί ως «Πόλη Υποδοχής της Ελλάδας» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (οι άλλες τρεις είναι το Μισάτο, η Ιναζάουα και το Αμαγκασάκι) και επιδιώκει να συνεχίσει και να αναπτύξει τις πολιτιστικές ανταλλαγές με την Ελλάδα.

Η Ετατζίμα είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στην Εσωτερική Θάλασσα του Σέτο στον κόλπο της Χιροσίμα. Η θάλασσα είναι γνωστή και ως η «Μεσόγειος της Άπω Ανατολής» λόγω του γλυκού, σχεδόν μεσογειακού μικροκλίματος. Το κεντρικό νησί είναι η Ετατζίμα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής στρειδιών στην Ιαπωνία ενώ τα τελευταία χρόνια προωθείται η καλλιέργεια της ελιάς λόγω του ευνοϊκού κλίματος.
Με πληροφορίες από το greecejapan.com
Φωτογραφίες: Δήμος Ετατζίμα.
https://www.pontosnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου