Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου
Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά στην ανακρίτρια προσπαθώντας να πείσει, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε.


Μάλιστα, οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έξοδό τους από την ανακρίτρια προχώρησαν σε δηλώσεις, στις οποίες επισήμαναν ότι η πελάτισσά τους «αρνείται τα πάντα» και πως στο άκουσμα της απόφασης η 33χρονη «λύγισε», ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της. Όπως είπαν, δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

«Δεν θα πει ποτέ ότι δολοφόνησε τα παιδιά της»

«Μετά από μια διαδικασία ανακριτική που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, εξέθεσε η κατηγορούμενη τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα, δήλωσε ο δικηγόρος της», Όθωνας Παπαδόπουλος. «Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκαν ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, τόνισε: «Από πλευράς της υπεράσπισης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσας αμφιβολίας ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο χρόνος χορήγησης της ουσίας που επέφερε τον θάνατο ήταν τέτοιος που αποδεικνύει την αθωότητά της. Η ουσία αυτή χορηγήθηκε όταν δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξεπλάγην και απευθύνθηκε ευθέως στην κυρία ανακρίτρια ρωτώντας την “γιατί, αφού είμαι αθώα. Το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα”».
Σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου

Οπως έγινε γνωστό, απόψε η Πισπιρίγκου θα παραμείνει για 5ο βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ σε ειδικό χώρο και αύριο θα οδηγηθεί πιθανότατα στην ΣΤ' πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με εναλλακτική περίπτωση τις φυλακές της Θήβας.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έκρινε πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να τεθεί σε ειδικό καθεστώς κράτησης μακριά από άλλες κρατούμενες για λόγους ασφαλείας και έτσι δεν θα έρχεται σε επαφή με κανέναν. Μάλιστα πρώτα αναμένεται να τεθεί σε διήμερη καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό προτού οδηγηθεί σε ειδικό κελί.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου