Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Αδιαφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία του Περού για τους Έλληνες του Ισημερινού;
“Ονομάζομαι Χρήστος Σμάνης και είμαι ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού της Λατινικής Αμερικής. Σας γράφω προκειμένου να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε να γίνουν γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι απόγονοι Ελλήνων του Ισημερινού. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το παιδί ενός Έλληνα είναι και αυτό Έλληνας. Όμως αυτό δεν ισχύει για τα δικά μας παιδιά. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και η ελληνική Πρεσβεία στο Περού που είναι υπεύθυνη για εμάς δεν μας βοηθούν, με συνέπεια οι περισσότεροι Έλληνες του Ισημερινού να μην έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Υπάρχει και ένα άμισθο Προξενείο στον Ισημερινό, για το οποίο υπεύθυνη είναι η Πρεσβεία στο Περού, αλλά εκ του αποτελέσματος μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται και σ΄αυτό το Προξενείο. Δείτε το με τα μάτια σας και θα καταλάβετε για το τι σας μιλάω:

Μέλος της κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει τον γάμο του που έγινε το 2003. Η Πρεσβεία έκανε λάθος στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου και έγραψαν 2017 αντί για 2003. Όταν ο άνθρωπος τους ζήτησε να διορθώσουν το λάθος, αυτοί του είπαν να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν μόνιμο κάτοικο Λατινικής Αμερικής να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και έτσι ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του.

Ένα άλλο μέλος της Κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά και δείτε και μόνος σας την Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης στο βιβλίο της Πρεσβείας.

Δείτε κι αυτό το έγγραφο:Αυτός που συντάσσει και υπογράφει την Πράξη, κάποιος Μανουσάκης, είναι ο Διευθυντής του Προξενείου της Πρεσβείας. Μουτζούρες, μπλάνκο κλπ. Μαύρα χάλια. Ο άνθρωπος δεν ξέρει ούτε πώς γράφεται το γράμμα “Η” του ελληνικού αλφαβήτου. Ο άνθρωπος, βέβαια, που έκανε την αίτηση δεν κατάφερε ποτέ να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα. Θα εκπλαγείτε αν ρωτήσετε τι μισθούς παίρνουν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των δημόσιων εγγράφων.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τα άπειρα παραδείγματα αδιαφορίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας στο Περού και του Προξενείου στον Ισημερινό για την κατάστασή μας. Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον κ. Δένδια, ακόμα και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη, ζητώντας βοήθεια αλλά χωρίς καμιά απάντηση.

Σας παρακαλώ πολύ να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε γνωστά τα προβλήματά μας όπως εσείς καλύτερα ξέρετε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

Χρήστος Σμάνης

Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού
https://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου