Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Συνάντηση υπουργών Αμυνας στη στρατιωτική βάση Ράμσταϊν της Γερμανίας
Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν προσκάλεσε τους ομολόγους του από αρκετές χώρες σε συνάντηση που θα διεξαχθεί σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Γερμανία την ερχόμενη Τρίτη και είναι αφιερωμένη στην ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία.


Οι συνομιλίες θα γίνουν στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, διευκρίνισε χθες Πέμπτη στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι.

Δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι προσκεκλημένοι, ωστόσο σημείωσε ότι δεν θα συμμετάσχουν μόνο χώρες του NATO.

Στη συζήτηση αναμένεται να εξεταστούν οι αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του πολέμου με τη Ρωσία και ευρύτερα.

«Ο υπουργός (…) πιστεύει πως δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε μια πιο μακροπρόθεσμη συζήτηση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας στο μέλλον», σύμφωνα με τον κ. Κέρμπι.

Βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως χορηγεί νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Θέλω να τονίσω ξανά ότι όσα παρέχουμε δίνονται σε πλήρη διαβούλευση με τους Ουκρανούς, που πιστεύουν πως τα συστήματα αυτά θα τους βοηθήσουν στη μάχη στο Ντονμπάς. Το πότε και το πού και το πώς θα τα χρησιμοποιήσουν, φυσικά, επαφίεται σε εκείνους», συμπλήρωσε ο κ. Κέρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου