Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

"Μην σηκώσετε σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ "
Μήνυμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο Κατάρ για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, να μην προσπαθήσει ν΄αναδείξει από τις κερκίδες των γηπέδων τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, απεύθυνε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αμπντουλά Αλ-Νασάρι.


Ειδικότερα υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος να δεχτεί επίθεση, αφού στο Κατάρ αυτά δεν είναι αποδεκτά και τόνισε ότι δεν γίνεται για τις 28 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αλλάξουν οι νόμοι και η… θρησκεία.

«Αν ένας φίλαθλος σηκώσει τη σημαία με το ουράνιο τόξο και του την πάρουν, δεν είναι επειδή όντως θα θέλουν να του την κλέψουν ή να τον προσβάλουν, αλλά για να τον προστατεύσουν. Αν δεν το κάνω εγώ αυτό ή κάποιος άνθρωπος της ασφάλειας, τότε κάποιος γύρω του μπορεί να του επιτεθεί. Θα του πω: “Σε παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσεις αυτή τη σημαία σε αυτό το σημείο”.

Αν θέλετε να δείξετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, να την δείξετε σε μια κοινωνία που θα γίνει αποδεκτή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος που πήρε το εισιτήριο, έρχεται εδώ για να παρακολουθήσει τον αγώνα, όχι για να διαδηλώσει, για μια πολιτική πράξη ή κάτι που είναι στο μυαλό του.

Παρακολουθήστε το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό. Αλλά μην μπείτε και προσβάλετε ολόκληρη την κοινωνία εξαιτίας αυτού. Εδώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους. Ούτε μπορείτε να αλλάξετε τη θρησκεία στις 28 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να είμαστε κοντά στο πρόβλημα πριν ξεσπάσει και βγει εκτός ελέγχου. Αν κάποιος σου επιτεθεί, τότε πρέπει να εμπλακώ και θα είναι πολύ αργά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου