Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Λουξεμβούργο: Τέλος στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων
Το Λουξεμβούργο απαγόρευσε τις πλαστικές συσκευασίες για φρούτα και λαχανικά από τον Ιούλιο του 2023. Αυτό έρχεται σε συνάρτηση μιας σειράς 5 νέων νόμων του κοινοβουλίου για τη μείωση των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, οι οποίοι, σε ένα αισιόδοξο σενάριο θα μηδενίσουν και τα σκουπίδια που προκαλούνται σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις από πλαστικά.

Οι πέντε νέοι νόμοι θα απαγορεύουν επίσης την απόρριψη οικιακών απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής από το 2030, απόφαση που ξεπερνά τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ, σύμφωνα με τους οποίους το 10% των οικιακών απορριμμάτων μπορεί να καταλήξουν σε χωματερές από το 2035. Επιπλέον, το 70% των χρησιμοποιημένων μπαταριών πρέπει να συλλέγονται μέχρι το 2023.

Ενώ αυτή η απόφαση ακούγεται αισιόδοξη και οικολογική, δεν χαιρετίστηκε από όλους. Μια ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα του Λουξεμβούργου, καθώς και αλυσίδες σούπερ μάρκετ επέκρινε την απόφαση με το επιχείρημα της οικονομικής επιβάρυνσης των καταναλωτών, χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

https://cibum.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου