Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

800 κιλά κοκαΐνης από Κολομβία προς Τουρκία κατασχέθηκαν στη Μάλτα
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στη Μάλτα κατέσχεσαν 800 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο προς την νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνης από την Κολομβία, ανέφερε η εφημερίδα Malta Today.

Η κοκαΐνη έφυγε από το λιμάνι Turbo στην Κολομβία με ένα φορτίο ψυγείου με 1.200 κιβώτια μπανάνες. Η κοκαΐνη βρέθηκε κρυμμένη σε εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών στο Malta Freeport, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη το Τμήμα Τελωνείων της Μάλτας.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι, μαζί με μέλη της ομάδας ναρκωτικών της αστυνομίας της Μάλτας που κλήθηκαν στο σημείο, άνοιξαν τα κοντέινερ και άρχισαν να επιθεωρούν φυσικά όλα τα κουτιά και τελικά βρήκαν 800 πακέτα λευκής ουσίας κρυμμένα σε 26 κιβώτια. Διαπιστώθηκε ότι ήταν κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας.

Τα πακέτα είχαν καθαρό βάρος 1 κιλό το καθένα και ήταν κρυμμένα μέσα στα κουτιά της μπανάνας. Ωστόσο, η διαφορά στην πυκνότητα και την συνοχή επισημάνθηκε αμέσως από τους υπεύθυνους σάρωσης.

Η κατασχεθείσα κοκαΐνη εκτιμάται ότι έχει αξία 108,2 εκατ. ευρώ.


Σύνδεση Κολομβίας-Τουρκίας

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2020, όταν η αστυνομία ναρκωτικών της Κολομβίας κατέσχεσε σχεδόν πέντε τόνους κοκαΐνης σε δύο κοντέινερ που επρόκειτο να ταξιδέψουν δια θαλάσσης από το λιμάνι της Μπουεναβεντούρα στην Τουρκία, αξίας 265 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσημα ότι η κοκαΐνη που κατασχέθηκε είχε προορισμό την Τουρκία. Αυτές οι πληροφορίες από μόνες τους είχαν σημαντικές επιπτώσεις, καθώς η Τουρκία δεν ήταν ποτέ χώρα διέλευσης ή προορισμού κοκαΐνης.

Πέντε τόνοι κοκαΐνης θεωρήθηκαν απίστευτα μεγάλη ποσότητα για την Τουρκία ως προορισμό και χώρα διέλευσης. Η Τουρκία δεν είχε επίσης αναφερθεί ποτέ στις παγκόσμιες διαδρομές διακίνησης κοκαΐνης του UNODC μέχρι πρόσφατα. Ακόμη και τότε, η διαδρομή με την Τουρκία παρέμεινε μικρή με αμελητέες ποσότητες κοκαΐνης που κατασχέθηκαν σε σύγκριση με άλλες κύριες διαδρομές.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η δολοφονία του Τουρκοκύπριου μεγιστάνα του καζίνο Χαλίλ Φαλιάλι έγινε το τελευταίο επεισόδιο στους υπόγειους πολέμους της Τουρκίας για τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη χρηματοδότηση.


sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου