Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Αμετάβλητη στο 4% η ανεργία στην Αυστραλία
Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία παρέμεινε αμετάβλητο στο 4% τον Μάρτιο, απογοητεύοντας τις προβλέψεις ότι θα μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας 1970, και ότι θα φέρει την οικονομία πιο κοντά στην πλήρη απασχόληση.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση της ανεργίας στο 3,9% τον προηγούμενο μήνα.


Παρά το πιο ήπιο από ό,τι αναμενόταν αποτέλεσμα, τα στοιχεία δεν θα πρέπει να εκτροχιάσουν την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα τον Ιούνιο.

Η κεντρική τράπεζα τόνισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι δεν είναι πλέον πρόθυμη να δείξει υπομονή, δηλώνοντας ότι θα επανεξετάσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τους μισθούς "στους επόμενους μήνες”.


Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 17.900 άτομα τον Μάρτιο και η ανεργία μειώθηκε κατά 12.000 όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Η αύξηση της απασχόλησης ήταν η πέμπτη μηνιαία άνοδος στη σειρά. Η απασχόληση είναι κατά 220.000 ανθρώπους ή 1,7% υψηλότερα σε σχέση με το υψηλό του Ιουνίου.

Οι ώρες εργασίας μειώθηκαν κατά 0,6%, καθώς με τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ περισσότεροι άνθρωποι ανακοίνωσαν μειωμένες ώρες εργασίας εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου