Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Με αρχική έδρα την Κατερίνη το 365shop.gr εξαπάτησε δεκάδες καταναλωτές
Στην Κατερίνη έκανε τα πρώτα του βήματα το 365shop.gr που έβαλε φέσι στην αγορά, αφήνοντας ανεκτέλεστο άγνωστο αριθμό παραγγελιών για τις οποίες όμως εισέπραξε τα χρήματα των πελατών είτε μέσω καρτών είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είναι αναρτημένα στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η εταιρεία «365 SHOP.GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019 με ιδρυτή και μοναδικό εταίρο τον Ι. Φιλουκατζή και με έδρα τον Δήμο Κατερίνης. Στις 9 Φεβρουαρίου 2022 η εταιρεία μεταβιβάσθηκε στον Ν. Τσεσμερτζή και νέα έδρα ορίστηκε ο Δήμος Διονύσου Αττικής. Αυτό που εμφανίζεται τώρα όταν κάποιος πληκτρολογήσει 365shop.gr είναι το εξής: «365Shop. Σύντομα κοντά σας».

Το ξαφνικό «λουκέτο» και οι εκκρεμείς παραγγελίες προκάλεσαν πρόβλημα και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Skroutz, καθώς το εν λόγω κατάστημα βρισκόταν σε αυτή, στο πλαίσιο της υπηρεσίας αναζήτησης τιμών και όχι ως κατάστημα του Skroutz Marketplace.

Μέχρι χθες το απόγευμα η Skroutz είχε απαντήσει σε 492 emails καταναλωτών, στα οποία είτε προσφέρει αποζημίωση με μορφή κουπονιού ίσης αξίας με εκείνη της παραγγελίας –μέσω του Skroutz Marketplace– για τους καταναλωτές που ολοκλήρωσαν την αγορά τους μέσω τραπεζικής κατάθεσης, είτε στηρίζει και βοηθάει τους καταναλωτές που έκαναν την αγορά τους με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) να λάβουν πίσω τα χρήματά τους από την εκδότρια τράπεζα της κάρτας μέσω της διαδικασίας αμφισβήτησης συναλλαγής.

Εως προχθες το απόγευμα είχαν εκδοθεί 106 κουπόνια συνολικής αξίας 51.418,75 ευρώ.

Η κίνηση της Skroutz να προχωρήσει στην έκδοση κουπονιών συνδέεται προφανώς με το πλήγμα στη φήμη της –έστω και πρόσκαιρο–, καθώς καμία συναλλαγή με το επίμαχο κατάστημα δεν είχε γίνει μέσω του Skroutz Marketplace.

Σύμφωνα με τη Skroutz, οι πρώτες αρνητικές κριτικές για το κατάστημα 365shop.gr έγιναν στις 4 Απριλίου 2022 και την ίδια ημέρα αυτό αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου