Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

301 εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη....κανένα στην Ελλάδα !
Σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες παράγουν αυτοκίνητα, ελαφρά και βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες.


Η Ελλάδα δυστυχώς δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις χώρες καθώς δεν διαθέτει κανένα απολύτως εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων ή εξαρτημάτων όπως επίσης η Εσθονία και η Λιθουανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA!

Ωστόσο στην Γηραιά Ήπειρο λειτουργούν 301 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 194 βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα 134 παράγουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 41 κατασκευάζουν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (βαν), τα 52 κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, τα 66 παράγουν λεωφορεία, τα 72 κινητήρες και τα υπόλοιπα 18 μπαταρίες.


Τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής βρίσκονται στην Γερμανία όπου λειτουργούν 44 μονάδες εκ των οποίων τα 22 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 7 ελαφρά φορτηγά, τα 3 βαρέα φορτηγά, τα 3 λεωφορεία, τα 13 κινητήρες και τα υπόλοιπα 6 μπαταρίες.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 30 μονάδες παραγωγής εκ των οποίων τα 12 αφορούν σε αυτοκίνητα, τα 4 σε ελαφρά φορτηγά, τα 4 σε βαρέα φορτηγά, τα 6 σε λεωφορεία, τα 6 σε κινητήρες και ένα σε μπαταρίες.Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ιταλία με 24 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 10 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 4 ελαφρά φορτηγά, τα 3 βαρέα φορτηγά, τα 3 λεωφορεία και τα 7 κινητήρες.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Πολωνία με 18 μονάδες παραγωγής εκ των οποίων το 1 αφορά σε αυτοκίνητα, τα 2 σε ελαφρά φορτηγά, τα 2 σε βαρέα φορτηγά, τα 5 σε λεωφορεία, τα 7 σε κινητήρες και 2 σε μπαταρίες.


Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία με 14 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 8 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 4 ελαφρά φορτηγά, το ένα βαρέα φορτηγά, τα 4 λεωφορεία, τα 3 κινητήρες και ένα για μπαταρίες.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν 107 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 33 βρίσκονται στη Ρωσία, τα 31 στη Βρετανία, τα 17 στην Τουρκία, τα 6 σε Ουκρανία, Ουζμπεκινστάν, Καζακστάν, τα 4 στη Λευκορωσία, τα 3 στη Σερβία και ένα στα Σκόπια!

https://www.newsauto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου