Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Βέλγιο: Κέρδισε 250.000 ευρώ στο ξυστό, αλλά δεν μπορεί να τα πάρει !



Ένας Αλγερινός που κέρδισε 250.000 ευρώ σε ένα ξυστό αξίας 5 ευρώ στο Βέλγιο, δεν μπορεί να τα πάρει στα χέρια του γιατί δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα.






Το έπαθλο είναι πολύ μεγάλο για να πληρωθεί σε μετρητά και ο άνδρας δεν έχει τα χαρτιά που χρειάζονται για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Ένας φίλος του που προσπάθησε να διεκδικήσει τα χρήματα γι’ αυτόν, τέθηκε υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα ως ύποπτος για κλοπή.




Όπως λέει ο νικητής, θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χτίσει μια ζωή στο Βέλγιο. «Όταν πάρω τα χρήματα, πρόκειται να αγοράσω ένα μέρος για να ζήσω στις Βρυξέλλες. Και ίσως ένα αυτοκίνητο» είπε ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, στη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.




Γιατί δεν μπορεί να πάρει το έπαθλο του ξυστό

Ωστόσο, πρέπει να βρει πρώτα τρόπο να διεκδικήσει τα χρήματα. Ο 28χρονος δεν έχει έγκυρη ταυτότητα ούτε μόνιμο τόπο κατοικίας, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Και επειδή δεν μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, η εταιρεία λαχειοφόρων αγορών δεν θα προχωρήσει στην πληρωμή του ποσού, είπε ο δικηγόρος του Αλεξάντερ Βερστράτε. «Ψάχνουμε για εκείνα τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Αλγερία» είπε ο Βερστράτε στο AFP.




Ένας από τους φίλους του άντρα, που έχει τα σωστά χαρτιά, προσπάθησε να διεκδικήσει τα κέρδη για λογαριασμό του πηγαίνοντας στα κεντρικά λοταρία στις Βρυξέλλες, κάτι που είναι απαραίτητο για οποιοδήποτε έπαθλο άνω των 100.000 ευρώ.




Ωστόσο, αυτός και δύο άλλοι συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι αρχές υποψιάζονταν ότι είχαν κλέψει το νικητήριο ξυστό. Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ο νικητής εξήγησε την κατάσταση.




Το νικητήριο ξυστό βρίσκεται τώρα στην κατοχή δικαστηρίου της πόλης Μπριτζ, κοντά στο λιμάνι της Ζεεμπρούγκε, όπου αγοράστηκε. Ο δικηγόρος του 28χρονου είπε ότι οι αρχές υποσχέθηκαν να μην τον απελάσουν μέχρι να λάβει το χρηματικό έπαθλο.




Πώς έφτασε στο Βέλγιο χωρίς χαρτιά

Ο νικητής έφυγε από την Αλγερία πριν από 4 μήνες, ταξιδεύοντας με πλοίο προς την Ισπανία, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης. Από εκεί πέρασε με τα πόδια από την Ισπανία στη Γαλλία προτού φτάσει στο Βέλγιο.




Ήθελε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τώρα λέει ότι θα προτιμούσε να παραμείνει στο Βέλγιο και ελπίζει να δημιουργήσει οικογένεια.


Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου