Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

25 νέα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Σουηδία
Η Alstom, υπέγραψε μια ιστορική συμφωνία με τον εθνικό σιδηροδρομικό φορέα της Σουηδίας, SJ, για την προμήθεια 25 ηλεκτρικών τρένων υψηλής ταχύτητας Zefiro Express, με δικαίωμα προαίρεσης για 15 επιπλέον τρένα. Η αξία της σύμβασης για την πρώτη σταθερή παραγγελία ανέρχεται περίπου στα 650 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι συρμοί θα είναι ουσιαστικά οι ταχύτεροι της Σουηδίας, ικανοί να λειτουργούν με μέγιστη ταχύτητα 250km/h. Το πρώτο τρένο αναμένεται να παραδοθεί το 2026.

«Η Alstom είναι εξαιρετικά υπερήφανη για αυτά τα νέα τρένα υψηλής ταχύτητας στην SJ. Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα. Δεδομένων των ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, οι σιδηροδρομικές μεταφορές υψηλής ταχύτητας αποτελούν την κύρια εναλλακτική έναντι των αεροπορικών ταξιδιών. Είναι άνετα, βολικά και πλέον εξαιρετικά γρήγορα. Αυτή είναι μια τάση που παρατηρείται παντού, και η Alstom είναι ο ηγέτης σε αυτόν τον τομέα με εμπειρία σε πολλά έργα τρένων υψηλής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε την SJ για τη σταθερή εμπιστοσύνη που μας δείχνει,» αναφέρει ο Rob Whyte, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom Nordics.

https://www.powergame.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου