Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

"Η Ουκρανία μπορεί να ζητήσει τους S-300 από Ελλάδα ,Βουλγαρία, Σλοβακία " !
Ο Πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (υπό τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς), Κιθ Κέλογκ συμβούλεψε την Ουκρανία να ζητήσει όπλα από τρεις χώρες. Είπε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνετε στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα»! Και αυτό γατί, όπως σχολίασε ο απόστρατος στρατηγός, οι τρεις αυτές χώρες έχουν τεχνολογία πυραύλων σχεδιασμένη από τη Μόσχα.

Είχε προηγηθεί η παρατήρηση του Κέλογκ, ότι εάν η Δύση δεν επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη MiG για να αποκρούσει τη Ρωσία, θα πρέπει αυτή να αναζητήσει βοήθεια με πυραύλους από ορισμένες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Είπε έτσι ότι δύο βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, μαζί με τη Σλοβακία, διαθέτουν όλες τεχνολογία πυραύλων S-300 που σχεδιάστηκε αρχικά από τη Μόσχα.«Αυτό που πρέπει να κάνουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) είναι να πάνε στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, που είναι τρία κράτη του ΝΑΤΟ και έχουν ένα σύστημα που ονομάζεται S-300, το οποίο είναι ένα ρωσικό σύστημα που καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά [βλήματα] επίσης και να το βάλουν το γύρω από αυτούς τους στόχους και να τους υπερασπιστούν», είπε.

Και πρόσθεσε πως οι S-300 έχουν την «το εύρος κλίσης» για να χτυπήσουν με ακρίβεια έως και οκτώ στόχους σε απόσταση μεταξύ Ρίτσμοντ και Ουάσιγκτον, μια ευθεία γραμμή περίπου 105 μιλίων.

«Θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα ρωσικό σύστημα να καταρρίπτει ένα ρωσικό αεροσκάφος», σχολίασε.
newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου