Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Καταρρίφθηκε MiG-21 της Ρουμανίας μάλλον από Ουκρανούς
Η Ρουμανία ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στοιχεία για τη χρήση του αντιαεροπορικού της πυραυλικού συστήματος S-300PS στις 2 Μαρτίου του τρέχοντος έτους,  όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους, στα συντρίμμια του μαχητικού της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας MiG-21, εντόπισαν εντυπωσιακά στοιχεία και συγκεκριμένα κατάλοιπα από την πυραυλική κεφαλή αυτού του συστήματος αεράμυνας, σημειώνουν.

Το ρουμανικό MiG συνετρίβη πριν επτά ημέρες κοντά στο χωριό Kodzhalak, 95 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ελικόπτερο διάσωσης πέταξε για τον εντοπισμό του, αλλά συνετρίβη και αυτό. Και τα δύο αεροσκάφη δεν διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα και δεν τα πλησίασαν καν σε «ευαίσθητη» απόσταση.


+2Από το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ο ρωσικός στόλος επιτίθετο σε στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη βοήθεια πυραύλων κρουζ kalibr. Την ίδια στιγμή, πολλοί Ουκρανοί πίστευαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύονταν από το έδαφος της Υπερδνειστερίας, κάτι που είναι κατ’ αρχήν αδύνατο, σημειώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την απειλή των ρωσικών πυραύλων κρουζ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προφανώς αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στα ρουμανικά σύνορα.

Η κακή εκπαίδευση των ουκρανών πυροβολητών αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς και η παντελής έλλειψη εμπειρίας μάχης, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές πηγές, οδήγησαν στην κατάρριψη του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το ένα μετά το άλλο, καθώς τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου