Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Χιλιάδες άοπλοι Ουκρανοί εμποδίζουν τα ρωσικά στρατεύματα στην πόλη Enerhodar
Ο Dmytro Kuleba, υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Twitter, που, όπως λέει, δείχνει Ουκρανούς να εμποδίζουν τη ρωσική πρόσβαση στην πόλη Enerhodar, στη νότια Ουκρανία, χθες και σημειώνει ότι πρόκειται για «έναν πραγματικό λαϊκό πόλεμο για την Ουκρανία».
«Πρόκειται για έναν πραγματικό λαϊκό πόλεμο για την Ουκρανία. Ο Πούτιν δεν έχει καμία πιθανότητα να τον κερδίσει. Σε αυτή τη φωτογραφία πολίτες εμποδίζουν τους Ρώσους εισβολείς στο Energodar χθες. Μία από τις εκατοντάδες τέτοιες φωτογραφίες και βίντεο. Χρειαζόμαστε εταίρους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ειδικά στον αέρα. Κλείστε τον ουρανό τώρα!», γράφει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ στο Twitter.
Παραμένουν υπό ουκρανικά χέρια Χάρκοβο, Τσερνίχοφ, Μαριούπολη

Εντωμεταξύ, οι ουκρανικές πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίχοφ και Μαριούπολη «παραμένουν σε ουκρανικά χέρια», παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε την Πέμπτη το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

«Ορισμένες ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη Χερσώνα, αλλά η στρατιωτική κατάσταση παραμένει ασαφής», ανέφερε το ΥΠΕΘΑ στην τελευταία ενημέρωση των πληροφοριών του.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης Ihor Kolykhaiev δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν είναι πλέον παρών στη Χερσώνα σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Facebook.

Οι κάτοικοι πρέπει πλέον να εκτελούν τις οδηγίες των «ένοπλων ανθρώπων που ήρθαν στη διοίκηση της πόλης», δήλωσε ο Kolykhaiev, υποδεικνύοντας ότι η πόλη έχει πλέον περιέλθει υπό ρωσικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, το κύριο σώμα μιας μεγάλης ρωσικής φάλαγγας που προελαύνει προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, παραμένει σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων (περίπου 18 μίλια) από το κέντρο της πόλης.

Έχει σημειώσει «μικρή διακριτή πρόοδο σε πάνω από τρεις ημέρες» έχοντας «καθυστερήσει από την σθεναρή ουκρανική αντίσταση και τις μηχανικές βλάβες», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.597 τραυματιστεί στον πόλεμο του Πούτιν», συνεχίζει η ενημέρωση.

«Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι σημαντικά υψηλότερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου