Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Σ. Αραβία: Προειδοποιεί για διαταραχές στις προμήθειες πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι από την Υεμένη θα μπορούσαν να διαταράξουν τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό. Κάλεσε μάλιστα τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις.

Η κυβέρνηση «δεν θα φέρει καμία ευθύνη για τυχόν έλλειψη προμηθειών πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές υπό το φως των επιθέσεων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της από τις υποστηριζόμενες από το Ιράν τρομοκρατικές πολιτοφυλακές Χούθι», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο στο το υπουργείο Εξωτερικών.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» σε πολλούς τομείς, με τις επιθέσεις να επηρεάζουν την «ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, υπονομεύοντας χωρίς αμφιβολία, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα του ενεργειακού εφοδιασμού», ανέφερε η SPA.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δέχεται τακτικές επιθέσεις με drone και πυραύλους που πραγματοποιούνται από τους Χούθι. Η τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου