Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών
Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.


"Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία που απηύθυνε στην Ολομέλεια του ιταλικού Κοινοβουλίου.

«Ζητώ με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή, προτίθεμαι να συνοδεύσω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», τόνισε ο κύριος Δένδιας. αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία που απηύθυνε στην Ολομέλεια του ιταλικού Κοινοβουλίου.

«Ζητώ με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή, προτίθεμαι να συνοδεύσω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», τόνισε ο κύριος Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου