Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Δέχθηκε πυρά το κονβόι των Ελλήνων από τη Μαριούπολη
Συγκλονιστικές στιγμές περιγράφουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι για τα όσα έζησαν πριν από λίγο οι Έλληνες που έφυγαν με το κονβόι από τη Μαριούπολη με στόχο να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη Ουκρανία.

Όπως είπε ο πολεμικός ανταποκριτής του Open, Σωτήρης Δανέζης, υπήρξε μια στιγμή που τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας δέχθηκαν πυρά με αποτέλεσμα να κάνουν στροφή 180 μοιρών, ωστόσο τόνισε πως η ελληνική αποστολή έφτασε τελικά στην Ζαπορίζια.

Κάτι που έγινε διά πυρός και σιδήρου…

Τις δραματικές σκηνές περιέγραψε και ο ανταποκριτής του Mega στην Ουκρανία, Γιάννης Χαραμίδης, ο οποίος είπε στον «αέρα» του σταθμού πως το αυτοκίνητο του Mega ήταν ένα από τα οχήματα που δέχθηκε πυρά.

Ο ανταποκριτής του Open, περιγράφοντας όσα συνέβησαν από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, 02.03.2022, που ξεκίνησε το κονβόι από την Μαριούπολη, σκιαγράφησε το εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου.

Είπε πως κάποια στιγμή Ρώσοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τα όπλα, ενώ -όπως χαρακτηριστικά είπε- «αλλάξαμε πολλές φορές στρατόπεδο» εννοώντας πως κατά την διάρκεια της διαδρομής βρίσκονταν τη μία σε περιοχές που ελέγχουν Ουκρανοί και την άλλη σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Ρωσόφωνων αυτονομιστών.

«Κάποιες στιγμές πιστέψαμε ότι κάτι κακό θα γίνει, γιατί τους είδαμε να ακροβολίζονται ξαφνικά σαν να είδαν κάποιο περίεργο κίνδυνο μπροστά τους και να σημαδεύουν προς την μεριά μας», είπε…


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου