Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

“Η Ρωσία θα βρεθεί σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ αν βομβαρδίσει εδάφη της Συμμαχίας”
Ως έγκλημα πολέμου χαρακτηρίζει ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ τις επιθέσεις στα νοσοκομεία στην Ουκρανία.


Την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση ότι πέθανε μια έγκυος που είχε τραυματιστεί μετά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, ο Βρετανός υπουργός Υγείας μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ουκρανίας μετά από 19 μέρες πολέμου.


Όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι έγκλημα πολέμου ότι έγινε στη Μαριούπολη, ο Τζάβιντ απάντησε: «Ναι, νομίζω ότι είναι. Είναι μια φρικτή θηριωδία, είναι έγκλημα πολέμου, διότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν μπορείς να επιτίθεσαι σε εγκαταστάσεις υγείας και νοσοκομεία».

Ο κ. Τζάβιντ είπε ότι οι τελευταίες πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναφέρουν ότι 31 εγκαταστάσεις υγείας έχουν βομβαρδιστεί σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου για τον καρκίνο.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ρωσικούς ισχυρισμούς για ψεύτικες ειδήσεις, ο Βρετανός υπουργός Υγείας είπε: «Η μόνη ψευδής είδηση ​​είναι όλα όσα ακούμε από τη Ρωσία. Μπορούμε να δούμε μόνοι μας τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».
«Πόλεμος με το ΝΑΤΟ»

Η Ρωσία θα βρεθεί σε «πόλεμο με το ΝΑΤΟ» εάν βομβαρδίσει οποιοδήποτε από τα εδάφη της συμμαχίας προειδοποίησε, στη συνέχεια, ο Τζάβιντ.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, ακόμη και πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, ότι αν γινόταν μια επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ, ακόμη και αν το πόδι ενός Ρώσου στρατιώτη εισέλθει στο έδαφος του ΝΑΤΟ, τότε θα ήταν πόλεμος με το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ θα απαντούσε. Αυτό δεν έχει αλλάξει σε όλη αυτή τη σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου