Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα ;
Σύμφωνα με τους Financial Times, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος φοβάται ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη όλο και στενότερων δεσμών μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας.

Η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό για να υποστηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, προκαλώντας ανησυχία στον Λευκό Οίκο ότι το Πεκίνο μπορεί να υπονομεύσει τις δυτικές προσπάθειες να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Financial Times ότι η Ρωσία είχε ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη βοήθεια από την έναρξη της εισβολής. Αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για το τι είχε ζητήσει η Ρωσία.

Ένα άλλο άτομο που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να προειδοποιήσουν τους συμμάχους τους, εν μέσω ορισμένων ενδείξεων ότι η Κίνα μπορεί να προετοιμάζεται να βοηθήσει τη Ρωσία. Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι εξαντλούνται κάποια είδη όπλων της Ρωσίας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα.


Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε, ενώ το σχόλιο της Κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ για το δημοσίευμα των Financial Times ήταν:

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλιστεί ότι η τεταμένη κατάσταση δεν θα κλιμακωθεί ή θα βγει εκτός ελέγχου».

Πηγή: newsit, skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου