Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΥΠΕΞ Συρίας: «Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μεταφέρουν Ισλαμιστές στην Ουκρανία "
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, οι ΗΠΑ ίσως να μεταφέρουν τρομοκράτες από τη χώρα του στην Ουκρανία, όπως δήλωσε την Τρίτη (01/03) στο Sputnik.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ είναι σε θέση, εάν χρειαστεί, να μεταφέρουν τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων στο έδαφος της Ουκρανίας, καθώς η Ουάσινγκτον έχει όλες τις υλικοτεχνικές δυνατότητες για αυτό, όπως δήλωσε την Τρίτη (01/03) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μπασάρ Τζαφάρι.
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη στο Sputnik, ο Μπασάρ Τζαφάρι ανέφερε: «Με βάση την ανάλυση, μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να ισχύει. Ειδικά εμείς, ως κράτος, έχουμε στοιχεία ότι ο αμερικανικός στρατός στη Συρία μετακινεί τρομοκράτες από τόπο σε τόπο, ειδικά μέλη του Ισλαμικού Κράτους και της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, η χρήση μισθοφόρων είναι καθιερωμένη πρακτική για τις ΗΠΑ μιας και μεταφέρουν τρομοκράτες από το στρατόπεδο Ελ Χολ, που είναι στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην περιοχή Ατ-Τανφ, δηλαδή στο έδαφος της Συρίας που κατελήφθη από τον αμερικανικό στρατό, και από εκεί τους έστειλαν τόσο στο Αφγανιστάν όσο και την Μπουρκίνα Φάσο.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος σημείωσε: «Μόνο ένα μεγάλο, ανεπτυγμένο κράτος, το οποίο έχει καλά ανεπτυγμένη υλικοτεχνική υποδομή, μπορεί να εφαρμόσει τέτοια επιμελητεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, την Πέμπτη (24/02), ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, παρά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, καθώς χαρακτήρισε ως στόχο της επιχείρησης την προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία για οκτώ χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα και έτσι θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του καθεστώτος του Κιέβου.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.


sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου