Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μαριούπολη-Λιώνουν χιόνι για να ξεδιψάσουν
«Κρίσιμη» χαρακτηρίζει την κατάσταση στη πόλη το δημαρχείο της Μαριούπολης σε μήνυμα στο Telegram ενώ κάνει λόγο για «αδιάκοπους» ρωσικούς βομβαρδισμούς και «κολοσσιαίες» καταστροφές.

Οι αρχές της Μαριούπολης, που πολιορκείται από ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα ότι έχουν απομακρυνθεί από την πόλη 30.000 άνθρωποι μέσα σε μία εβδομάδα, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζαν ακόμη τον απολογισμό θυμάτων του χθεσινού βομβαρδισμού ενός θεάτρου όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι.

Ενώ 30.000 άνθρωποι μπόρεσαν να απομακρυνθούν προς τη Ζαπορίζια ή το Μπερντιάνσκ μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, άλλοι 350.000 παραμένουν στην πόλη και «συνεχίζουν να κρύβονται σε καταφύγια και κελάρια», συνέχισε το δημαρχείο της Μαριούπολης, σύμφωνα με το οποίο ρωσικά βομβαρδιστικά ρίχνουν «50 με 100 βόμβες» κατά μέσο όρο κάθε μέρα. Μάχες διεξάγονται στα περίχωρα της πόλης, πρόσθεσε.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τον απολογισμό θυμάτων του βομβαρδισμού της Τετάρτης στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου κρύβονταν «εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι».

«Χθες και σήμερα, παρά τους ασταμάτητους πυροβολισμούς, συνεχίζονται στο μέτρο του δυνατού οι επιχειρήσεις καθαρισμού συντριμμιών και διάσωσης», ανέφερε το δημαρχείο.
Οι κάτοικοι λιώνουν χιόνι για να ξεδιψάσουν

Την ίδια ώρα, ο ανταποκριτής του «Guardian» στην Ουκρανία μεταδίδει πως οι παγιδευμένοι κάτοικοι της Μαριούπολης ξεμένουν από πόσιμο νερό και αναγκάζονται να βρίσκουν εναλλακτικές πηγές.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος του «Guardian» δείχνει πώς οι κάτοικοι λιώνουν το χιόνι σε φωτιές για να γεμίσουν κουτιά χυμού με το νερό που προκύπτει.


iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου