Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Μπορεί να βρεθεί λύση για τις περιοχές της Κριμαίας, του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς όσον αφορά την Κριμαία, το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ άφησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο ABC το βράδυ της Δευτέρας.

«Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε, ωστόσο, να υπάρξουν «δικλείδες ασφαλείας» προσθέτοντας ότι «είμαι έτοιμος για διάλογο, δεν είμαστε έτοιμοι για συνθηκολόγηση».

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίασε ότι «η συμμαχία δεν είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε ένα κράτος που παρακαλεί και δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ αλλά και η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους είναι οι δύο από τους τέσσερις όρους που ονομάτισε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προκειμένου να σταματήσει άμεσα η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Οι άλλοι δύο όροι, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, είναι η Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση αλλά και να αλλάξει το σύνταγμά της για να κατοχυρώσει την ουδετερότητα.
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου