Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Μητσοτάκης: «Έχουμε ισχυρούς λόγους να στηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία»

 

Την ικανοποίησή του για την καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία όσο και για τη θέση τους υπέρ των κυρώσεων που έλαβε η ΕΕ εναντίον της Μόσχας, εξέφρασε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως έχει σημασία να μείνουμε στα θετικά σημεία της συνεδρίασης που αποτυπώθηκαν στις συνθέσεις που επιτεύχθηκαν στη Βουλή απέναντι στις εξελίξεις.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην κριτική που άσκησε στην ΕΕ για την ελλιπή της δράση απέναντι στην τωρινή κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η ΕΕ ανέπτυξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στην κρίση στην Ουκρανία. Στο γιατί η Ελλάδα έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η χώρα μας δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μία σωστή απόφαση ακόμα κι αν δεν υπήρχε η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ισχυρούς λόγους για να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, γιατί μεταξύ άλλων έτσι η συμμαχία αυτή θα λειτουργήσει υπέρ μας.

«Είχαμε έναν λόγο παραπάνω να στηρίξουμε την Ουκρανία, γιατί έτσι θα μας στηρίξει και αυτή εάν βρεθούμε σε δύσκολη θέση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με την κριτική που του ασκήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα του διαλόγου και πάντα είναι ανοιχτός για να συζητήσει με βαθιά πίστη στα επιχειρήματα της Ελλάδας.
Ενημερώσαμε τη ΚΥΣΕΑ


Για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ενώ ξεκαθάρισε ότι με τον υπουργό Εξωτερικών υπάρχει απόλυτη σύμπνοια.

Σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα ανέφερε ότι θέλουμε να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο, βασιζόμενοι περισσότερο σε υγροποιημένο αέριο που θα έρθει από την Αίγυπτο. «Για αυτό πρότεινα να κατασκευαστεί ένας δεύτερος σταθμός στην Αλεξανδρούπολη», ανέφερε και έκανε λόγο για μια συνεκτική ενεργειακή πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μία νέα περίοδο που η ενεργειακή μετάβαση και η ενεργειακή διπλωματία θα παίξουν κρίσιμο ρόλο.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης αποφάσισε την εκταμίευση 3,6 εκατ. ευρώ για τη χώρα μας. Ένα σημαντικό ποσό αυτών των πόρων θα κατευθυνθούν στην πράσινη ανάπτυξη», σημείωσε.

Στο τέλος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανασκεφτεί το ζήτημα των αμυντικών δαπανών.
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου