Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

«Έγινε μακελειό, την πίεσαν για σεξ και την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα»
Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη.


Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο για να ακούσουν τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία –νεκροτομή, αλλά ούτε και την κατάθεση του λιμενικού.

Στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα τραύματα της κεφαλής θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν, όμως, μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης, αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση», περιέγραψε και συμπλήρωσε: «Τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν από μόνα τους να επιφέρουν θάνατο. Ο θάνατος επήλθε όμως αργότερα». «Τα ευρήματα φώναζαν για εγκληματική ενέργεια. Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στον τράχηλο του λαιμού που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού», είπε ο ιατροδικαστής.

Eπιπλέον, ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως η Ελένη ήταν ζωντανή όταν την έριξαν στη θάλασσα, ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πιθανόν να μην γνώριζαν και οι κατηγορούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, νωρίτερα την είχαν βασανίσει.

Ο κ. Κοτρέτσος κατέθεσε ότι αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός: «Υπήρχαν ευρήματα πνιγμού. Τα τραύματα της κεφαλής, όπως προείπα, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως γιατί μεσολάβησε ο πνιγμός».
Διαβάστε όλο το Ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου