Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Η Γερμανία θα δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία ανεξαρτήτως εθνικότητας
Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, η Νάνσι Φέζερ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.

«Θέλουμε να σώσουμε ζωές. Αυτό δεν εξαρτάται από το διαβατήριο», τόνιζε η κυρία Φέζερ, δηλώσεις της οποίας δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική ταμπλόιντ Bild am Sonntag.

«Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Ουκρανία είναι Ουκρανοί. Πολίτες άλλων χωρών, που είχαν άδεια μόνιμης παραμονής στην Ουκρανία, συνεχίζουν να έχουν αυτό το καθεστώς για εμάς», εξήγησε η πολιτικός του SPD. Οι άνθρωποι αυτοί«δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περίπλοκες διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου», διαβεβαίωσε ακόμη.

Για τη Νάνσι Φέζερ η τρέχουσα συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ για να προσφερθεί βοήθεια στους πρόσφυγες που έφυγαν για να σωθούν από τη σύρραξη στην Ουκρανία είναι «ιστορική».

Προχωρώντας σε ομόφωνη απόφαση άνευ προηγουμένου, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν έκτακτα μέτρα και ανακοίνωσαν πως θα προσφερθεί άμεσα προστασία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Καταρχήν η προστασία των ανθρώπων αυτών θα έχει διάρκεια ενός έτους· μπορεί να παραταθεί για άλλα δύο, ανάλογα με τις εξελίξεις.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου