Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα είναι αργά
Εν μέσω διαρκούς ρωσικού σφυροκοπήματος, και δη μετά το βομβαρδισμό του παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εντείνει ακόμη περισσότερο την πίεση και τις εκκλήσεις προς τη Δύση προς επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων παρά τη σταθερή άρνηση του ΝΑΤΟ προς αποφυγή ευθείας σύγκρουσης με τη Ρωσία. «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα κάνετε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πολύ αργά» δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, Πέμπτη, με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που λαμβάνει χώρα στις Βερσαλλίες, καλώντας αμφότερους να «σταματήσουν τον πόλεμο». Να ενισχύσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και την πίεση διά των κυρώσεων στη Ρωσία.

Στη σκιά των συνταρακτικών εικόνων από το βομβαρδισμό του παιδιατρικού νοσοκομείου και μαιευτηρίου στο κέντρο της πολιορκημένης Μαριούπολης, ο Ζελένσκι διαμηνύει προς τη Δύση πως αυτές είναι αποδείξεις πως «διαπράττεται γενοκτονία» κατά του ουκρανικού λαού· η χώρα του δεν μπορεί να σταματήσει μόνη της τον πόλεμο, και τα κράτη πρέπει να δράσουν «πριν να είναι πολύ αργά».
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου