Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Νέα μονάδα κατασκευής αρμάτων σε Θεσσαλονίκη ή Βόλο !
Οι λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν ώστε να ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με την γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegman, για την κατασκευή μονάδα παραγωγής αρμάτων Leopard.

Πρόκειται για το διαμάντι της Γερμανικής βιομηχανίας αρμάτων μάχης, τα οποία διαθέτουν πάνω από 20 χώρες στον κόσμο, στην πλειοψηφία τους ευρωπαϊκές.

Όταν πέσουν οι υπογραφές, η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη ή ο Βόλος (θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες) θα αποτελούν το κέντρο παραγωγής και αναβάθμισης -αρχικά- των Leopard και στη συνέχεια και άλλων οπλικών συστημάτων και αρμάτων.

Μάλιστα η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της με την αναβάθμιση των 700 ελληνικών Leopard που διαθέτει ο στρατός ξηράς, με το κόστος να αναμένεται να φτάσει το 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την γερμανική κυβέρνηση, εκπροσώπους της εταιρείας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (για τις τεχνικές λεπτομέρειες) είναι σε τελικό στάδιο.

Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου