Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Γαλλία, Ελλάδα και Τουρκία θα επιχειρήσουν την εκκένωση της Μαριούπολης
Γαλλία, Ελλάδα και Τουρκία θα πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις για την εκκένωση αμάχων στη Μαριούπολη, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.


Σημείωσε επίσης ότι "ελπίζει" να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τις "επόμενες ώρες"


O Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι θα συζητήσουν περαιτέρω σχέδια για την οργάνωση της απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη. Η πόλη έχει δεχθεί το σφοδρό σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.


Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντόνετσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την πόλη και πως περίπου 65.000 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί.
"Η δική μας ομάδα συντονίζει", είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά "περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση", η οποία θα πραγματοποιηθεί "τις επόμενες ημέρες" και θα απαιτήσει νέα συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής.

Στην επιχείρηση αυτή αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: "Αποφασίσαμε επίσης μαζί με άλλες χώρες και ειδικά τη Γαλλία να οργανώσουμε ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη, όπου η Ρωσία, δυστυχώς, βάλλει χωρίς διάκριση μεταξύ στρατιωτών και αμάχων. Μακάρι η Ρωσία να αντιληφθεί πως αυτή η πρακτική την απομονώνει".
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου