Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Κρήτη και Ρόδος κορυφαίοι προορισμοί φέτος για τους Ευρωπαίους
Η Ελλάδα και η Ισπανία αναδεικνύονται ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2022, βάσει του TUI Holiday Atlas Summer, όπου καταγράφονται οι προτιμήσεις των πελατών του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης.Στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών βρίσκεται η Κρήτη και ακολουθεί η Μαγιόρκα. Στους 5 top προορισμούς περιλαμβάνονται επίσης τα Κανάρια Νησιά, η Ρόδος και η Αττάλεια.


Η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί την περσινή ισχυρή δυναμική και προτιμάται ιδιαίτερα από Σκανδιναβούς και Γάλλους. Εκτός από την Κρήτη, μεγάλη ζήτηση καταγράφεται για τη Ρόδο και την Κω.

Στην Ισπανία, Νο1 προορισμό για τους Βέλγους, κυριαρχούν οι Βαλεαρίδες Νήσοι και ιδιαίτερα η Μαγιόρκα, η οποία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός για τους Γερμανούς επισκέπτες. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία, με αιχμή την Αττάλεια και την τουρκική Ριβιέρα, κάνει δυναμικό comeback, με Βρετανούς, Ολλανδούς και Γερμανούς ταξιδιώτες να δίνουν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι φαίνονται φέτος διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα για τις διακοπές τους, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα καλοκαίρι κοντά στα επίπεδα του 2019.
Πώς κινείται η ζήτηση από βασικές «δεξαμενές» τουριστών

Μεγάλη Βρετανία: Οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν φέτος την τουρκική Ριβιέρα, και ιδιαίτερα το Νταλαμάν, και έπονται η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Οι Βρετανοί προτιμούν επίσης προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όπως το Μεξικό, η Φλόριντα, ο Μαυρίκιος και οι Μαλδίβες, γεγονός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη της σταδιακής ανάκαμψης των long haul προορισμών.

Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία: Οι Γερμανοί επισκέπτες ψηφίζουν και φέτος μεσογειακούς προορισμούς.

Η Μαγιόρκα είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς παραθεριστές.

Ακολουθεί η Αττάλεια που κάνει δυναμική επιστροφή, ενώ η Κρήτη είναι η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους Γερμανούς τουρίστες. Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί διακοπών περιλαμβάνουν άλλα δύο ελληνικά νησιά: τη Ρόδο και την Κω.

Χάρη στις αυξημένες κρατήσεις που έχει ήδη λάβει για τις διακοπές του Πάσχα, η TUI ξεκινά τη θερινή περίοδο στην Ελλάδα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν για Κρήτη, Ρόδο και Κω στις αρχές Απριλίου.

Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Αυστρία. Επιπλέον, οι πελάτες της TUI AG θέλουν να επισκεφθούν φέτος στην Αττάλεια, τη Μαγιόρκα και την Αδριατική, η οποία είναι και πάλι ένας από τους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς.

Ο κορυφαίος προορισμός για τους Ελβετούς είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, και ειδικά το νησί της Κω, ενώ ακολουθούν η Μαγιόρκα και η Αττάλεια. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι κρατήσεις για διακοπές στην Τουρκία και την Ισπανία έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι.

Σκανδιναβικές χώρες: Η Ελλάδα παραμένει ο Νο1 προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς. Ιδιαίτερα για την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Σάμο καταγράφεται ισχυρή ζήτηση από τους Βορειοευρωπαίους. Ακολουθούν η Μαγιόρκα και η Αττάλεια.

Εκτός από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία, η Κροατία και η Κύπρος συγκαταλέγονται στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών φέτος. Δεύτερη στις προτιμήσεις των Σουηδών και Φινλανδών αναδεικνύεται η Κύπρος, μετά την Ελλάδα.

Ολλανδία: Τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών διατηρεί η Τουρκία, η οποία έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις. Εκτός από τη γειτονική μας χώρα, στους κορυφαίους προορισμούς των Ολλανδών φέτος συγκαταλέγονται η Μαγιόρκα, τα ελληνικά νησιά και η Πορτογαλία.

Βέλγιο: Η Ισπανία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους επισκέπτες της TUI Belgium την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Με στόχο, μάλιστα, να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ισπανικούς προορισμούς, η TUI Belgium αύξησε περαιτέρω τη χωρητικότητά της, ειδικά για την Τενερίφη, τη Γκραν Κανάρια και την Κόστα ντελ Σολ. Εκτός από την Ισπανία, πολύ δημοφιλής είναι και η Ελλάδα, με το ένα τέταρτο των Βέλγων να κάνει κρατήσεις φέτος για τα ελληνικά νησιά.

Η επάνοδος της Τουρκίας είναι επίσης εντυπωσιακή, αφού καταγράφονται 20% περισσότερες κρατήσεις από ό,τι την ίδια περίοδο του 2019, ενώ στην πεντάδα των κορυφαίων για τους Βέλγους προορισμών βρίσκεται και η Τυνησία.

Γαλλία: Η Ελλάδα, όπως και πέρυσι, αναδεικνύεται στον κορυφαίο προορισμό των Γάλλων ταξιδιωτών, οι οποίοι δείχνουν την προτίμησή τους κυρίως στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Η Σικελία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά συμπληρώνουν τους top προορισμούς των Γάλλων πελατών της TUI.

Εύα Δ. Οικονομάκη

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου