Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Αλέν Ντελόν: Ο θρυλικός ηθοποιός θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία
O διάσημος ηθοποιός και "ιερό τέρας" του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν φέρεται πως έχει αποφασίσει όταν έρθει η ώρα να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία, στην Ελβετία.Σύμφωνα με το γαλλικό μέσο ενημέρωσης Le Point, ο γιος του θρυλικού κινηματογραφικού αστέρα, Άντονι, είπε σε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι του ζητήθηκε από τον πατέρα του να τον βοηθήσει με την ευθανασία, και ότι συμφώνησε να είναι στο πλευρό του τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.


"Μου ζήτησε να το οργανώσω, ναι", επιβεβαίωσε ο Άντονι Ντελόν μιλώντας για την επιλογή του πατέρα του."Από μια ηλικία και μετά, έχεις το δικαίωμα να φεύγεις ήσυχα, χωρίς να περνάς από νοσοκομεία, ενέσεις και άλλα", είπε ο ηθοποιός στον γιο του.

Η απόφαση του 87χρονου Ντελόν μπορεί να προέρχεται από την εμπειρία που έζησε με τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Νάταλι Ντελόν.

Υπήρξε συνάδελφος και σύζυγός του από το 1964 έως το 1969 και πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021. Η ίδια ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία αλλά οι επιθυμίες της δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν λόγω των νόμων στη Γαλλία. "Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που έζησε τη ζωή της", είπε ο Άντονι.

Ο Ντελόν είναι υπέρμαχος της ευθανασίας για πολύ καιρό. "Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα από αυτόν τον κόσμο χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο ή συσκευές υποστήριξης της ζωής", είχε δηλώσει ο πάλαι ποτέ γόης του παγκόσμιου κινηματογράφου σε μια συνέντευξη του το 2021.

Η ευθανασία του Ντελόν αναμένεται να γίνει στην Ελβετία. Είχε αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα το 1999 και συνεχίζει να μένει στην Ελβετία αφού χειρουργήθηκε για εγκεφαλικό το 2019. "Η γήρανση είναι φρικτή", είχε σχολιάσει ο Ντελόν κατά την επέμβαση.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου