Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Πάτρα: Το γνωστό Μαγειρείο «Γαρδένια» ταΐζει ορφανά της Γκάμπια
Μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης ανέλαβε το γνωστό Μαγειρείο «Γαρδένια», που βρίσκεται Δορυλαίου 23 – δίπλα στο Γήπεδο των Προσφυγικών της Πάτρας – στην περιοχή του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», αποστέλλοντάς τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε ορφανά παιδιά ενός μικρού χωριού της Αφρικής.


Εργαζόμενοι πάνω στην τροφή, οι υπεύθυνοι συγκινήθηκαν από την ιστορία του 18χρονου Ουσμάν και των 8χρονων δίδυμων αδελφών του, του Κέμπα και της Φατουμάτ από την Γκάμπια, που έμειναν ορφανά όταν το 2019 έχασαν και τους γονείς τους και έμειναν μόνα τους να παλεύουν για επιβίωση.

Στο σκεπτικό των ανθρώπων της «Γαρδένιας», κυριάρχησε το ότι όλα τα παιδιά της γης δικαιούνται να έχουν φαγητό και τη βασική κάλυψη των αναγκαίων και ζωτικών αγαθών, ώστε να νοιώθουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

«Παρότι διανύουμε μια δύσκολη εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κάποιοι στερούνται και τα στοιχειώδη και περισσότεροι από 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική υποφέρουν από υποσιτισμό και ασθένειες. Η οικογένεια της «Γαρδένιας» στηρίζει έμπρακτα άτομα που έχουν ανάγκη και ευελπιστεί στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για παρόμοιες δράσεις κοινωνικής πρόνοιας» είναι οι σκέψεις που μοιράζονται, δημόσια.


Διαβάστε όλο το Ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου