Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Η Ελλάδα δε θα στείλει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά συστήματα
Με απόλυτο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση έκλεισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη φημολογία ότι η Ελλάδα ενδέχεται να αποστείλει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά συστήματα προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Κιέβου απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνταν διάφορα σενάρια για μεταφορά στην Ουκρανία ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων με τα οποία είναι εξοικειωμένος ο στρατός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως τα ρωσικής κατασκευής TOR M1,, τα OSA AK ή ακόμη και τα S-300.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ρωτήθηκε αν μελετάται το σενάριο της μεταφοράς ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία και απάντησε με έναν τρόπο που τερματίζει κάθε συζήτηση περί της πιθανότητας μεταφοράς ελληνικών οπλικών συστημάτων στην εμπόλεμη ζώνη.

«Φυσικά και δεν εξετάζεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο παραχωρήσως ή διαθέσεως οπλισμού το οποίο αδυνατίζει την άμυνα της χώρας» απάντησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε ερώτηση για την πιθανότητα μεταφοράς ελληνικών S-300 στην Ουκρανία.

Όχι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο ενδεχόμενο μεταφοράς ελληνικών αντιαεροπορικών στο Κίεβο

Η δήλωση έγινε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «Αχιλλέας», από τον αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα στον αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» στην Λάρισα.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου