Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Καναδάς: Ταλαιπωρία Έλληνα Ομογενή ακόμα και....μετα θάνατον


Μία απίστευτη γραφειοκρατία άφησε για οκτώ εβδομάδες εκτός… ταφικής διαδικασίας έναν ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος παραμένει σε ψυκτικό θάλαμο στο Βανκούβερ του Καναδά, με τους οικείους του να προσπαθούν εναγωνίως να βρουν -ανεπιτυχώς έως σήμερα- τρόπο να το μεταφέρουν για τον ενταφιασμό του στην Ελασσόνα.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συγγενείς του θανόντος, επειδή ο ίδιος παρέλειψε να δηλώσει στην Ελλάδα το διαζύγιο του πρώτου γάμου του, που είχε εκδοθεί πριν από πολλά χρόνια στον Καναδά, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εκπλήρωση της τελευταίας του επιθυμίας, που ήταν να μεταφερθεί μετά θάνατον στη γενέτειρά του.

Η μεταφορά της σορού του 72χρονου στην Ελλάδα συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες, δεδομένου ότι η δήλωση του διαζυγίου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς χρειάζεται η αμετάκλητη αναγνώριση του πρώτου διαζυγίου με δικαστική απόφαση από ελληνικό δικαστήριο. Διαδικασία που είναι χρονοβόρα ακόμη κι αν καταβληθούν προσπάθειες για τη συμπίεση του χρόνου έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης.

Η οικογένεια του θανόντα βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο καθώς η μοναδική λύση για να γίνει η μεταφορά της σορού είναι να κινήσει τη σχετική διαδικασία η πρώτη σύζυγος που εμφανίζεται και ως μοναδική κληρονόμος, με την οποία όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν υπάρχουν επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου