Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Αργεντινή: Είκοσι ένας τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου
Ένα τρένο ιντερσίτι στην Αργεντινή εκτροχιάστηκε κοντά στην ανατολική πόλη Ολαβάρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανέφεραν σήμερα τοπικές αρχές.

Bίντεο δείχνουν το επιβατικό τρένο με πολλά βαγόνια να έχουν βγει από τις ράγες, μερικά πεσμένα στο πλάι, μέσα στα χωράφια σε μια αγροτική περιοχή της νοτιοαμερικανικές χώρας.

"Μέχρι τώρα, 21 επιβάτες έχουν λάβει θεραπεία στο νοσοκομείο", έγραψε ο δήμαρχος της Ολαβάρια Εσεκιέλ Γκάγι στο Twitter, προσθέτοντας πως πέντε ήταν παιδιά που τώρα έχουν λάβει εξιτήριο και πως ένας 40χρονος επιβάτης υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Είπε πως όλοι οι τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

"Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο της Ολαβάρια (CEMO) όπου θα τύχουν της κατάλληλης προσοχής μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι το ταξίδι τους", πρόσθεσε ο Γκάγι.

Η Trenos Argentinos, η κρατική εταιρία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, επιβεβαίωσε σε μια ανακοίνωση το δυστύχημα στο Twitter, λέγοντας πως οι αιτίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές και διερευνώνται.

Η αμαξοστοιχία 333 συνδέει την πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες με την πόλη-λιμάνι Μπαΐα Μπλάνκα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου