Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Κριμαία: Ουκρανοί Εθνικιστές πυροβόλησαν αυτοκίνητο με παιδιά
Ουκρανοί πυροβόλησαν αυτοκίνητο με παιδιά, λέει το Υπουργείο Πληροφοριών της Κριμαίας. Ένας 9χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο ρωσικός στρατός μετέφερε στο νοσοκομείο ένα παιδί από ουκρανοτουρκική οικογένεια και τα αδέρφια του που τραυματίστηκαν στα προάστια της Χερσώνας, σύμφωνα με το Υπουργείο Πληροφοριών της Κριμαίας.
Οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή ενός 9χρονου αγοριού που τραυματίστηκε.
«Εθνικιστές πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο στα προάστια της Χερσώνας, στο οποίο βρισκόταν μια οικογένεια –μητέρα και τα τρία της παιδιά. Μια γυναίκα πέθανε. Ένα 5χρονο παιδί τράπηκε σε φυγή, ο 17χρονος μεγαλύτερος δεν τραυματίστηκε, ο μικρότερος (εννιά ετών) τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Ρώσος στρατός παρέδωσε (σ.σ. στο νοσοκομείο) δύο παιδιά με ελικόπτερο» αναφέρει το Υπουργείο Πληροφοριών.
Το μικρότερο παιδί βρέθηκε μία μέρα μετά το συμβάν, στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Το 9χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από πυροβολισμό.
«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή, αλλά σταθερή. Μια σφαίρα είναι ακόμα βαθιά στο συκώτι. Δεν υπάρχει αιμορραγία, αλλά οι γιατροί δεν διακινδυνεύουν να τον χειρουργήσουν ακόμα» δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου.
Η μητέρα των παιδιών ήταν από την Ουκρανία, ενώ ο πατέρας είναι Τούρκος.


https://sputniknews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου