Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: "Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Διοικείται από τη Ρωσία;"
"Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Διοικείται από τη Ρωσία;": Κάθε φορά που μιλά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίζεται ολοένα πιο ανυπόμονος με τους Δυτικούς, με κίνδυνο να θολώσει το μήνυμά τους για ενότητα και αλληλεγγύη προς τους Ουκρανούς.


Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος ζητούσε συνεχώς τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων και υποδομών και να αντιστραφεί η πορεία του πολέμου.


Ο Ζελένσκι, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης, ζητά επίσης περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών, πέρα από τους χιλιάδες αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους που έχουν ήδη παραδώσει οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Έχετε τουλάχιστον 20.000 άρματα μάχης (...) Η Ουκρανία ζήτησε το 1% όλων των αρμάτων μάχης σας! Δώστε τα μας ή πουλήστε τα μας!", είπε στις 24 Μαρτίου.

Οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αρνούνται πεισματικά να δεσμευτούν για την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, κάτι που θα σήμαινε την άμεση εμπλοκή τους στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Το ίδιο κάνουν επίσης για την παράδοση αεροπλάνων ή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία. "Σήμερα, κανείς δεν ξεπερνά αυτό το όριο γιατί είναι προφανές ότι χαρακτηρίζει μια εμπόλεμη συμμαχία χωρών ενάντια σε έναν κοινό εχθρό", συνόψισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου