Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Συναγερμός στη Γερμανία για αύξηση των κρουσμάτων
Το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό στη Γερμανία σημείωσε ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τη Δευτέρα, με την νέα άνοδο να ωθεί τον κορυφαίο αξιωματούχο υγείας της χώρας να εκδώσει μια ζοφερή προειδοποίηση.

Τα κρούσματα Covid-19 ανέβηκαν στα 1.543 ανά 100.000 άτομα σε επτά ημέρες, συνεχίζοντας τη σταθερή άνοδό του από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία από το ινστιτούτο δημόσιας υγείας RKI.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού δείχνει σημάδια επιδείνωσης και προκαλεί «πολλούς θανάτους», δήλωσε την Κυριακή σε tweet ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Προέτρεψε να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία στα μέσα Φεβρουαρίου μετά την προηγούμενη αιχμή και οι περισσότεροι περιορισμοί που απομένουν πρόκειται να λήξουν την Κυριακή. Η χώρα δεν έχει δει την απότομη πτώση της μετάδοσης που έχει σημειωθεί σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ και οι καθημερινοί θάνατοι από τον ιό εξακολουθούν να είναι περίπου 250 με 300 άτομα.


Οι αυξανόμενοι αριθμοί μόλυνσης οφείλονται εν μέρει στην εξάπλωση της ακόμη πιο μολυσματικής υποπαραλλαγής BA.2 του στελέχους όμικρον, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον περίπου τα μισά κρούσματα Covid στη Γερμανία, σύμφωνα με το RKI.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια Γερμανοί ηλικίας 60 ετών και άνω δεν έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την πανδημία και τα ποσοστά μετάδοσης αυξάνονται ξανά σε όλη την Ευρώπη. Το ποσοστό επίπτωσης ανέβηκε σε σχεδόν 2.770 στην Ολλανδία και την Αυστρία και σε περισσότερα από 2.000 στην Ελβετία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό είναι λίγο κάτω από το 580, ενώ στη Γαλλία είναι 616 και στην Ιταλία 505.

Ο Λάουτερμπαχ είπε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση, παρόλο που πολλοί φαίνεται να πιστεύουν ότι η πανδημία έχει ουσιαστικά τελειώσει και αποφεύγουν μέτρα όπως η κοινωνική απόσταση και η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου