Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Έσβησε η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια
Συναγερμός ξέσπασε στην παγκόσμια κοινότητα καθώς μέρος του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια (κεντρική Ουκρανία), του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από βομβαρδισμό του ρωσικού στρατού, έκαναν γνωστό ο εκπρόσωπος της εγκατάστασης, ο Αντρίι Τουζ, και ο δήμαρχος της κοντινής πόλης Ενεργκοντάρ, ο Ντμίτρο Ορλόφ. Τελικά ύστερα από ολονύχτιες αγωνιώδεις προσπάθειες και εν μέσω πυρών οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν στο σταθμό και να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.
«Η τρίτη μονάδα ισχύος έκλεισε στο εργοστάσιο και μόνο η τέταρτη μονάδα λειτουργεί. Οι συνθήκες ραδιενέργειας και πυρασφάλειας στον πυρηνικό σταθμό είναι εντός φυσιολογικών ορίων», καθησυχάζει η επιτροπή ατομικής ενέργειας της χώρας. Την πληροφορία για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή, πως παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, επιβεβαίωσε και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο, ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείτο για εκπαίδευση των εργαζομένων, εκτός της περιμέτρου της εγκατάστασης, καθησύχασε και η ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα. Ο διευθυντής του εργοστασίου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ukraine 24 ότι δεν διαπιστώνεται διαρροή ραδιενέργειας από κανέναν αντιδραστήρα.


makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου