Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Στην black list της Ρωσίας η Ελλάδα
Μία λίστα χωρών και περιοχών που προχωρούν σε “μη φιλικές ενέργειες” κατά της Ρωσίας, των εταιρειών και των πολιτών της, μετά από την εφαρμογή δραστικών οικονομικών κυρώσεων για τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία ανακοινώθηκε σήμερα ότι εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Πούτιν.Ειδικότερα η Μόσχα δημοσιοποίησε την απόφασή της όλες οι επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρείες, αλλά και πρόσωπα από τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως “μη φιλικές” θα πρέπει εφεξής να έχουν την έγκριση μιας κυβερνητικής επιτροπής.


Η ρωσική black list περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, το Μονακό, το Μαυροβούνιο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Ταϊβάν, το Σαν Μαρίνο, τη Σιγκαπούρη, την Νότια Κορέα, την Ελβετία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ .

H Ελλάδα δεν αναφέρεται ονομαστικά στην παραπάνω λίστα αλλά αυτό δεν αλλαζει την ουσία καθώς οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν ως μη φιλική οντότητα ολόκληρη την Ευρώπη.


Η λίστα ακολουθεί ένα προεδρικό διάταγμα της 5ης Μαρτίου, το οποίο επιτρέπει στη ρωσική κυβέρνηση, στις εταιρείες και στους πολίτες να πληρώνουν προσωρινά με ξένο συνάλλαγμα τα χρέη που έχουν στο εξωτερικό σε “μη φιλικές χώρες” και σε ρούβλια.

iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου