Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

500 περίπου Έλληνες Ομογενείς ζουν στο Αζερμπαϊτζάν




Στο Μπακού λειτουργεί το Κέντρο Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στα πλαίσια του Σλαβικού Πανεπιστημίου σε οποίο φοιτούν περί τους 50 σπουδαστές.
Η ελληνική ομογένεια του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται συγκεντρωμένη κυρίως στο Μπακού, όπου διαβιούν περίπου 500 άτομα ελληνικής καταγωγής, κατά δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας “Η Αργώ”.

Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά κατάγονται από έλληνες Ποντίους της Μικράς Ασίας, οι οποίοι μετανάστευσαν στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα στο Μπακού, λόγω της τότε μεγάλης οικονομικής άνθισης της πόλης. Ορισμένοι προέρχονται από την Γεωργία. Η κοινή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της κοινότητας είναι η ρωσική.

Σημείο επικοινωνίας:
Σαΐντα Μεχτίεβα
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας “Η Αργώ”
Κινητό τηλ.:00994 50 390 3604
Fax: 00994 12 492 4835
(ο αριθμός είναι της Πρεσβείας, αν απευθύνεστε στην Κοινότητα, παρακαλούμε όπως το αναφέρετε)
Email: mehtiyevas@yandex.ru και argo.baku@gmail.com

H Πρεσβεία προωθεί την ενίσχυση του συνδέσμου των μελών της ομογένειας με την πατρίδα, με διάφορους τρόπους (οργάνωση γευμάτων, μαθήματα ελληνικής γλώσσας και ελληνικών χορών, τοποθέτηση παραβολικής κεραίας και αποκωδικοποιητή για λήψη ελληνικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, εγκατάσταση Internet στον Η/Υ της Κοινότητος, υλοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας παίδων και κορασίδων σε κατασκηνώσεις ανά την Ελλάδα κ.α.).


https://www.mfa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου