Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η Γερμανία παρέδωσε 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία
Η Γερμανία παρέδωσε 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Το υπουργείο Αμυνας της χώρας θα παραδώσει επί πλέον στρατιωτικό υλικό τις επόμενες μέρες.


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela από τη Γερμανία, όπως αποκάλυψε η “Welt am Sonntag”.Το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι τα όπλα παραδόθηκαν από τον γερμανικό στον ουκρανικό στρατό στο έδαφος της Πολωνίας.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας περιορίστηκε να πει ότι εξαιτίας “επιχειρησιακών ζητημάτων και θεμάτων ασφαλείας” δεν μπορεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που παραδόθηκαν. Σημείωσε πάντως ότι έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τις γερμανικές ευρύ φάσμα στρατιωτικού υλικού” και πρόσθεσε ότι “θα παραδοθεί ακόμη περισσότερο υλικό όταν είναι εφικτό”

Ο αρχικός σχεδιασμός, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, έκανε λόγο για προμήθεια 2.700 τέτοιων πυραύλων, όμως το ζήτημα χρειάζεται να εξεταστεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι πύραυλοι Strela, σοβιετικού σχεδιασμού, βρίσκονταν στα αποθέματα των γερμανικών δυνάμεων αφότου τους κληρονόμησαν από την τέως Ανατολική Γερμανία.


pagenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου