Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Λεμεσός: Πατέρας χτύπησε 2,5 ετών βρέφος μέχρι θανάτου επειδή....έκλαιγε
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του δίμηνου βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι την περασμένη Τετάρτη, όταν επέστρεψε από τη δουλειά, ήταν κουρασμένος και το βρέφος έκλεγε ασταμάτητα.

Όπως ανέφερε, άρπαξε το παιδί και τότε του προκάλεσε χτυπήματα, ενώ από εκείνη την ώρα το παιδί έχασε τις αισθήσεις του. Υπενθυμίζεται ότι ανατροπή στην υπόθεση έφερε η νενομισμένη νεκροτομή, που διενεργήθηκε επί της σορού του από την επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, η οποία διήρκησε δύο μέρες.

Όσα διαπιστώθηκαν, άνοιξαν τον δρόμο στην Αστυνομία, ώστε να διερευνήσει υπόθεση ανθρωποκτονίας, σε διαφορετική περίπτωση, οι ανακριτές του ΤΑΕ δεν θα διερευνούσαν καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού είχαν αρκεστεί στη θέση των γονιών του βρέφους πως το παιδάκι πνίγηκε κατά τη σίτιση του.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός του βρέφους επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ στο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκαν επίσης κατάγματα δεξιάς κλείδας και αριστερής πλευράς, καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα νοτιαίου μυελού.

Από τα ευρήματά των ιατροδικαστών Παπέττα και Ορθοδόξου, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τα τραύματα του βρέφους να προκλήθηκαν από ατύχημα στο σπίτι.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, εναντίον των γονέων του βρέφους, ηλικίας 37 και 22 ετών, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Λεμεσού, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε.

Οι γονείς του βρέφους, το οποίο ήταν πρόωρο, ανέφεραν πως πνίγηκε κατά τη διάρκεια της σίτισης του, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε από την νεκροτομή, αλλά καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι το μοιραίο επεσυνέβη λίγα λεπτά πριν την μεταφορά του στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, αφού διαπιστώθηκε πως βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση δύο με τρεις ώρες προηγουμένως.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου