Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Παρίσι: Οι εορτασμοί της 201ης επετείου της Επανάστασης του 1821Σύσσωμη η ελληνική παροικία έδωσε συμμετοχή στους εορτασμούς που διήρκεσαν όλη την ημέρα και ξεκίνησαν με την πρωινή δοξολογία στη Μητρόπολη του Αγίου Στεφάνου παρουσία του Μητροπολίτου Γαλλίας, κ.κ. Δημητρίου, της Πρέσβεως της Ελλάδας, Αγης Μπαλτά, του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Σιακαλή, των Πρέσβεων στις Μόνιμες αντιπροσωπείες στην Ουνέσκο και τον ΟΟΣΑ, κα Διαμαντοπούλου και κ. Πρεβελάκη, της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βρυξελλών, Κας Φωτεινής Κολλάρα, των προέδρων της Ελληνικής και Κυπριακής κοινότητας, Σέτας Θεοδωρίδου και Ευαγόρα Μαυρομμάτη, των μαθητών των σχολείων και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια, η Πρέσβης της Ελλάδας, συνοδευόμενη από τους παραπάνω επίσημους, κατέθεσε στεφάνι στον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου. Ο Εθνικός μας ύμνος αντήχησε σε ατμόσφαιρα συγκίνησης από τους μουσικούς της Αψίδας, κάτω από την οποία κυμάτιζαν οι σημαίες μας. Η γαλανόλευκη είχε την τιμητική της σήμερα!

Το απόγευμα, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων και η Κυπριακή Κοινότητα Γαλλίας, υποδέχτηκαν τα μέλη και τους φίλους τους στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημαρχίας του 5ου διαμερίσματος του Παρισιού. Μέσα στην κατάμεστη σάλα, στολισμένη με τις σημαίες μας και τα πορτρέτα των ηρώων του 21, εκφωνήθηκαν καλωσορίσματα από τους προέδρους των κοινοτήτων, τον αντιπρόσωπο της Δημάρχου, κ. Jacques Soppelsa, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας, Αλεξανδρα Μαντζίλα, όπως επίσης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαλλίας. κ.κ. Δημήτριο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών που έκανε το ταξίδι για να τιμήσει τον διπλά λαμπρό εορτασμό στο Παρίσι- και για την επέτειο των 201 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αλλά και για την ζωντανή παρουσία όλων… μετά από αποχή δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας! Τα παιδιά των σχολείων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδειξαν ότι η «άλλη» Ελλάδα, αυτή που ζει εκτός των εθνικών μας συνόρων, είναι και παραμένει πάντα δυναμική και ακμαία.

Η γιορτή τελείωσε γύρω από τον πλούσιο μπουφέ που προσέφεραν οι δύο κοινότητες.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την άψογη παρουσία τους.

Τέλος, πολλά ευχαριστήρια στα μέλη του ΔΣ της κοινότητας που εργάστηκαν με ζήλο κι ενθουσιασμό για την πλήρη επιτυχία της εκδήλωσης !

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου