Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Η Γερμανική Volocopter θέλει ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί στην Σιγκαπούρη μέχρι το 2024
Volocopter GmbH σκοπεύει να ξεκινήσει να πετάει ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί στη Σιγκαπούρη μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Συζητάει επίσης το ενδεχόμενο να προσφέρει πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς όπως την Ινδονησία και την Μαλαισία.

Η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να επιχειρεί στόλο 10 με 20 ιπτάμενων ταξί, κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Marina Bay και Σεντόσα. Οι πληροφορίες αυτές ειπώθηκαν σε δηλώσεις την Τετάρτη, στο Signapore Airshow από τον Christian Bauer, υπεύθυνο διαφήμισης της εταιρείας.

Ως μέρος της ασιατικής επέκτασης της εταιρείας, η Volocopter σκοπεύει να στήσει επιχειρήσεις συντήρησης στην Σιγκαπούρη και να διεξάγει εφαρμόσιμες έρευνες για πιθανή παραγωγή των ηλεκτρικών αεροσκαφών στην Ασία. Να αναφέρουμε επίσης, πως τα ηλεκτρικά εναέρια οχήματα θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται κάθετα.

Για να είμαστε ακριβείς, η Volocopter ακόμα αναμένει έγκριση από την ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας αεροπορίας για να τις επιτραπεί να επιχειρεί τα ιπτάμενα ταξί στην Ευρώπη και στην Σιγκαπούρη. Αν εξαιρέσουμε μία πτήση επίδειξης το 2019, τα ταξί ακόμα δεν έχουν προσφέρει υπηρεσίας. Παρά όμως το γεγονός αυτό, εισιτήρια για 15-λεπτες πτήσεις αναψυχής έχουν ξεκινήσει ήδη να πωλούνται!

Για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ασία, η Volocopter σχεδιάζει να αυξήσει το προσωπικό της στα 500 άτομα μέχρι το 2030, σύμφωνα με τον Bauer. Τώρα, το προσωπικό στην Σιγκαπούρη είναι μόλις δέκα άτομα!Η Volocopter αναμένεται να ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών παράδοσης δεμάτων χρησιμοποιώντας τα drone της, στις αρχές του νέου έτους στην κινεζική πόλη Chengdu. Το εργοστάσιο παραγωγής θα παρέχει και ιπτάμενα ταξί, μετά από κυβερνητική έγκριση. Η εταιρεία συνεργάζεται με κυβερνητικές αρχές και εταιρείες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας για να παρέχει και εκεί υπηρεσίες ιπτάμενων ταξί, πρόσθεσε ο Christian.

Η Volocopter έχει συγκεντρώσει 322 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Daimler AG και Gelly. Η εταιρεία ψάχνει επίσης ρυθμιστική έγκριση για να επιχειρήσει τα αεροσκάφη κάθετης απογείωσης της και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου