Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

H UEFA απέσυρε την απειλή αγωγής κατά πιτσαρίας στο Γκίσεν της Γερμανίας
Τελικά η UEFA δεν… πάτησε την πίτσα, ανακαλώντας την απειλή της να προσφύγει δικαστικά ενάντια σε μικρή γερμανική πιτσαρία κοντά στη Φρανκφούρτη: Η γερμανική πιτσαρία… τόλμησε να χρησιμοποιήσει το λογότυπο του Τσάμπιονς Λιγκ (Champions League) για να διαφημίσει στην περιοχή της μια πίτσα με την ονομασία «Σαμπινιόν Λιγκ» (Champignon League).


Πριν μερικές ημέρες η επιχείρηση Pizza Wolke στο Γκίσεν, στην κεντρική Γερμανία, έλαβε επιστολή από την UEFA σύμφωνα με την οποία θα είχε νομικές συνέπειες για την χωρίς άδεια παραλλαγή του ονόματος του κορυφαίου συλλογικού θεσμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η ομολογουμένως ευρηματική επιλογή της χρήσης του ονόματος των μανιταριών (σαμπινιόν) αντί της λέξης Τσάμπιονς φάνηκε να μην είναι του γούστου της UEFA. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας ανήρτησε μάλιστα στο Ίνσταγκραμ την απειλητική επιστολή που έλαβε από τη συνομοσπονδία – κάτι που ασφαλώς του απέφερε και δωρεάν προβολή και διαφήμιση.
Προφανώς όμως επικράτησαν πιο ώριμες σκέψεις στη Νιόν, στην έδρα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, και τελικά αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η υπόθεση δικαστικά.

Σε δήλωσή της η UEFA είπε ότι «το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί μετά χαράς να συμβιώσει με αυτή την πίτσα που ακούγεται νόστιμη». Απέδωσε μάλιστα τον θόρυβο που προκλήθηκε σε κάποιον «τοπικό υπεύθυνο για τα πνευματικά δικαιώματα με υπερβάλλοντα ζήλο». Καλά που δεν είπε ότι η απειλητική επιστολή ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει , ενώ η Σαμπινιόν Λιγκ πίτσα είναι άμεσα διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται, σύμφωνα με τον περιχαρή ιδιοκτήτη της πιτσαρίας στη Γερμανία.

Πηγή: BBC, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου