Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Το Game of Thrones άνοιξε τις πύλες του στη Βόρεια Ιρλανδία
Οι φαν του Game of Thronesέχουν τη μοναδική ευκαιρία να περάσουν τις πύλες του Γουέστερος, καθώς το στούντιο Linen Mill στη Βόρεια Ιρλανδία, μια από τις τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκεη σειρά που άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της τηλεόρασης, είναι επισκέψιμο από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Το Game of Thrones Studio Tourείναι μία περιήγηση στα σκηνικά, από τη Μεγάλη Αίθουσα του Γουίντερφελ και το Μαύρο Κάστρο, πουπαραμένουν ως είχαν από το 2018 οπότε και τελείωσαν τα γυρίσματα, μέχρι τον εμβληματικό Σιδερένιο Θρόνο, τα κοστούμια των πρωταγωνιστών, τα προσθετικά που φορούσαν οι ηθοποιοί για τις ανάγκες των ρόλων και τα ειδικά εφέ.Από τα highlight της θεματικής έκθεσης είναι το νυφικό της Σάνσα και το σπαθί του Τζον Σνόου.


Το Game of Thrones είχε γίνει πόλος έλξης για τον τουρισμό στη Βόρεια Ιρλανδία πριν από την πανδημία, με έναν στους έξι επισκέπτες να δηλώνει ότι η σειρά επηρέασε την απόφασή του να ταξιδέψει εκεί το 2018, ποσοστό που μεταφράστηκε σε περίπου 350.000 τουρίστες, η συνεισφορά των οποίων στην τοπική οικονομία αποτιμάταιστα 60 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Tourism NI.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του tour στο BBC News «αναμένουμε ο αριθμός των επισκεπτών να αυξηθεί. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο και στόχος είναι να φέρουμε το παγκόσμιο κοινό στη Βόρεια Ιρλανδία για να γνωρίσει το Game of Thrones».
CLODAGH KILCOYNE VIA REUTERS
REUTERS/Clodagh Kilcoyne
CLODAGH KILCOYNE VIA REUTERS
 REUTERS/Clodagh Kilcoyne
CLODAGH KILCOYNE VIA REUTERS
REUTERS/Clodagh Kilcoyne
CLODAGH KILCOYNE VIA REUTERS
REUTERS/Clodagh Kilcoyne
CLODAGH KILCOYNE VIA REUTERS
REUTERS/Clodagh Kilcoyne«Είναι τα πραγματικά σκηνικά στα οποία περπατήσαμε. Τα πραγματικά κοστούμια που φορέσαμε, τα σπαθιά που κρατήσαμε», είπε στο Reuters ο ηθοποιός Ίαν Μπίτι, ο οποίος υποδύθηκε τον Μέριν Τραντ. «Και σε αντίθεση με τη σειρά, όπου δεν μπορείς να το δεις πάντα, εδώ βλέπεις την απίστευτη λεπτομέρεια κάθε πτυχήςστη δημιουργία της».

Μ
ε πληροφορίες από BBC  huffigtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου