Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η Αργεντινή δωρίζει εμβόλια COVID-19 σε 12 χώρες
Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες ανέφερε ότι η Αργεντινή έχει δωρίσει πάνω από 4 εκατομμύρια εμβόλια της AstraZeneca σε 12 αναπτυσσόμενες χώρες από τον Νοέμβριο.


Επί του παρόντος, το εμβόλιο της AstraZeneca παράγεται στο Μπουένος Άιρες από το εργαστήριο mAbxcience. Το Μεξικό συνεργάζεται επίσης με τη συσκευασία των εμβολίων.

Μέχρι στιγμής, οι χώρες που έχουν επωφεληθεί περισσότερο από τη συνεργασία της Αργεντινής είναι η Βολιβία και η Αίγυπτος, η καθεμία από τις οποίες έχει λάβει ένα εκατομμύριο εμβόλια COVID-19. Η κυβέρνηση Φερνάντεζ έχει επίσης στείλει εμβόλια της AstraZeneca στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Κένυα, τη Μοζαμβίκη, την Αγκόλα, τα Μπαρμπάντος, τη Γρενάδα, τον Άγιο Λουκά, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες και τη Δομίνικα, σύμφωνα με το πρακτορείο Telesur.

Οι περισσότερες από τις παρτίδες των δωρεών εμβολίων ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, οπότε η ποσότητα που συμφωνήθηκε από κάθε χώρα εξαρτήθηκε από την ικανότητα της να τα εφαρμόσει.

«Οι χώρες με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να συνεργαστούν για να μειώσουν τις ανισότητες στην πρόσβαση στην υγεία και να αποφύγουν έτσι νέες παραλλαγές», έγραψε στο Twitter η προεδρική σύμβουλος Σεσίλια Νικολίνι με αφορμή τη δωρεά στην Αίγυπτο.

Την Κυριακή, η Αργεντινή κατέγραψε 21.570 νέα κρούσματα COVID-19 και 152 σχετικούς θανάτους. Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 8,3 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 120.988 κατέληξαν σε θανάτους.

Οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίζουν την πανδημία σε σχετικά καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν πριν από δύο χρόνια. Επί του παρόντος, το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για όλους τους τύπους παθολογιών είναι μόνο 49,6% σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου