Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Αμερική: Ξανά υποψήφια στο Μίσιγκαν η ομογενής Λιν Αφεντούλη
Την απόφασή της να διεκδικήσει την θέση της πολιτειακής αντιπροσώπου στην 81η Εκλογική Περιφέρεια του Μίσιγκαν ανακοίνωσε η Ρεπουμπλικανή πρώην βουλευτής, Λιν Αφεντούλη (Lyn Afendoulis), επιχειρώντας να επιστρέψει στα έδρανα της Πολιτειακής Βουλής.

Ειδικότερα, η νέα αυτή εκλογική περιφέρεια, η οποία προέκυψε μετά την επαναχάραξη των εκλογικών περιφερειών στο Μίσιγκαν, περιλαμβάνει τις περιοχές Αντα Τάουνσιπ, την πλειονότητα των συνοικιών του Γκραντ Ράπιντς Τάουνσιπ, τη νοτιότερη περιοχή του Πλέινφιλντ Τάουνσιπ και τον βορειοανατολικό τομέα της πόλης του Γκραν Ράπιντς.

«Μου αρέσει να υπηρετώ, να είμαι ο αντιπρόσωπος των πολιτών και να μεταφέρω την φωνή και τις αξίες τους. Εξέλαβα σοβαρά την ευθύνη μου να διασφαλίσω ότι η διακυβέρνηση που χρηματοδοτείται γι’ αυτόν τον σκοπό, κάνει αυτό που πρέπει και το κάνει καλά. Είναι μια τιμή και μια ευθύνη την οποία θα ήθελα πολύ να έχω ξανά», ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Αφεντούλη.

Η Λιν Αφεντούλη, η οποία είναι ποντιακής καταγωγής, είχε μιλήσει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») για την σχέση της με την Ελλάδα, εκφράζοντας την αγάπη της για την χώρα καταγωγής της αλλά και τις εν γένει εθνικές ευαισθησίες της, λόγω των δύσκολων καταστάσεων και διωγμών που βίωσαν οι πρόγονοί της.

«Αγαπώ την Ελλάδα. Οταν πηγαίνω εκεί νιώθω μια βαθιά, έμφυτη σύνδεση με όλα και όλους που βρέθηκαν εκεί πριν από εμένα. Εχω οικογένεια στην Ελλάδα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Αχλαδόκαμπο και αλλού. Οταν βγω στη σύνταξη σχεδιάζω να περνάω εκεί τουλάχιστον ένα τέταρτο της χρονιάς. Την αγαπώ όσο αγαπώ και την Αμερική, αλλά για διαφορετικούς λόγους», είχε τονίσει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, παράλληλα, την οργή της για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την τουρκική αδιαλλαξία.

«Την γιαγιά μου την ανάγκασαν να κάνει πορεία θανάτου από το Ορντού στην Κωνσταντινούπολη. Τρία από τα τέσσερα παιδιά της πέθαναν ή τα σκότωσαν. Οποτε θυμάμαι την ιστορία τής οικογένειάς μου και όλες τις βαρβαρότητες που έγιναν στην Τουρκία, τότε σκέφτομαι ένα φωτεινό σημείο ελπίδας, την Αγιά Σοφιά που αποτελεί ένα ιερό μνημείο ανάμεσα στους αιώνες, τις κουλτούρες και τα πιστεύω. Το ότι κατάφερε κάποτε να γίνει μουσείο ήταν κάτι αρκετά δύσκολο, όμως αν μη τι άλλο απέδωσε τον απαιτούμενο σεβασμό στην Ιστορία και τη σημασία της. Το να γίνει τζαμί είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο του Χριστιανισμού, της Ιστορίας, στις σχέσεις μεταξύ του Ισλάμ και των Χριστιανών και της αδελφικής αγάπης. Αν αγαπάς τον εχθρό σου σαν τον εαυτό σου αυτή η κίνηση αποτελεί ανάθεμα. Και αν είσαι σίγουρος ως ηγέτης στην χώρα σου, αυτή η κίνηση δεν είναι απαραίτητη. Είναι παρωδία», είχε αναφέρει.


ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου